PAARDEN LEASEN

Wie nog niet helemaal zeker weet of hij/zij een eigen paard wil kopen maar een oogje heeft laten vallen op één van onze manegepaarden zou een leasing kunnen overwegen. Het komt er op neer dat u de prijs betaalt voor de verzorging van het paard en het onderhoud van de box (grootte van de box in vierkante meter: +/- kwadraat schofthoogte x 2). Indien u het paard en de box liever zelf onderhoudt stelt de Cavalerie alle materialen en bodembedekking gratis tot uw beschikking.

Een leasing loopt over 4 jaar. Tijdens deze periode wordt het paard nog ingezet voor manegelessen maar na 4 jaar wordt het automatisch uw volledige eigendom. U kunt het contract te allen tijde stopzetten maar in dat geval blijft het paard uiteraard eigendom van De Cavalerie. Ook kan het contract in overleg vroegtijdig worden beëindigd indien het paard tijdens de leasingtermijn te kampen zou krijgen met ernstige gezondheidsproblemen. U ontvangt dan van De Cavalerie een compensatie van € 40 voor elke maand die is verstreken sinds de aanvang van het leasecontract.

De leasingnemer kan buiten de lesuren vrij beschikken over het paard. Zo kan u het paard verzorgen, ermee deelnemen aan een les of er vrij mee rijden op de binnenpistes, buitenpistes en wandelpaden van De Cavalerie (niét op de openbare weg). De prijs voor het gebruik van deze faciliteiten zit mee in de leaseprijs verrekend. Omdat het paard nog voor lessen wordt ingezet is waakzaamheid nodig om overbelasting te vermijden. Daarom zullen De Cavalerie en de leasingnemer in nauw overleg de agenda van het paard in kwestie samenstellen.

Alleen de houders van een “StartPas” (of hun ouders of voogd) kunnen een leasecontract afsluiten. De “StartPas” kan op zeer eenvoudige wijze bekomen worden door het inschrijven op een privéles waarbij de trainer zal beoordelen of de kandidaat de nodige basiskennis heeft om zonder begeleiding met een leasepaard om te gaan en om het te berijden.

Het leasen van een manegepaard heeft nogal wat voordelen:

  • Het paard werd vóór de aankoop uitvoerig getest door ons trainersteam. Zij kozen uitsluitend betrouwbare dieren, gehoorzaam en aangenaam in de omgang met andere paarden en mensen. Onze selectiecriteria zijn hoegenaamd niet van de poes: van alle paarden die onze trainers tot nu toe hebben gescout werd minder dan 5% weerhouden voor een job op De Cavalerie…

  • Het paard werd bij aankoop onderzocht door een dierenarts. In De Cavalerie krijgt het twee maal per maand bezoek van de dierenarts. Verborgen gebreken / aandoeningen of stalondeugden zijn dus met zekerheid niet aan de orde.

  • Indien u beslist niet tot een aankoop over te gaan kan u het contract op eenvoudige wijze en op eender welk moment stopzetten.

 

PAARDEN KOPEN

Het doet ons uitzonderlijk veel plezier dat onze manegepaarden zo erg in de smaak vallen van ons publiek. Dat is helemaal de verdienste van onze trainers die constant de baan op gaan op zoek naar de naalden in de hooiberg. Indien u dat wil kunnen zij tijdens hun zoektocht ook de ogen open houden voor de pony of het paard van uw dromen.

Alhoewel De Cavalerie hoegenaamd geen handelsstal is zijn wij namelijk graag bereid om u te begeleiden bij de aankoop van uw pony of paard. Op die manier helpen wij de kans vergroten op aangename paarden/pony's en tevreden eigenaars op onze manege. Daar is het ons immers precies om te doen.